Årets Iværksætter

(Business Randers)

Prisen “Årets Iværksætter” går til en iværksætter, der har startet en virksomhed, som har et stabilt vækstpotentiale og arbejder med innovative løsninger. Virksomheden skal have et CVR-nummer, der er under tre år gammelt.

De nominerede i 2023

Ahm Dance Studio

Ahm Dance Studio er startet af Marie Ahm med en vision om en danseskole ikke kun med fokus på den tekniske danseudvikling, men et sted hvor alle deltagere føler sig set og hørt og er en del af fællesskabet. Marie startede sin virksomhed allerede som 17-årig, og selvom hun har fået hjælp fra familien, så kræver det ben i næsen at drive en forretning i så ung en alder. Hun er desuden også blevet leder fra første dag, da hun var nødt til at ansætte to instruktører pga. stor efterspørgsel. I dag har hun 11 deltidsansatte instruktører, samt en administrativ medarbejder. Marie har ligeledes også hele tiden fokus på udviklingen af forretningen i forhold til at lave nye hold, så hun kan følge med efterspørgslen på markedet. Marie kan i dag leve af det, der startede som en hobby og passion, og hun håber, at hun kan være med til at inspirere andre unge iværksættere til at følge deres passion.

Liplid

Liplid er ikke Lars Bendix’ første virksomhed eller opfindelse. Lars har i virksomhedens regi udviklet et kaffelåg, der er fremstillet af 100% træfibre og derfor også 100% genanvendeligt og nedbrydeligt. Liplid kaffelåget er nok det projekt i Lars’ portefølje, der har haft størst potentiale for at blive et stort internationalt iværksættereventyr, og det arbejdes der selvfølgelig stadigt på. Der er allerede investorer med ombord, som har investeret penge, tid og patentrettigheder i udviklings- og produktionsfasen og nu skal det så til at markedsføres til nogle af de helt store spillere på markedet. Lars har som sagt også andre virksomheder under bæltet og er derfor en rigtig serieiværksætter. Samtidig har han udover sit internationale udsyn også et hjerte, der banker for det lokale i Randers.

Pincho Nation

Pincho Nations første danske afdeling udenfor København blev åbnet af Tommy Refshøj her i Randers i slutningen af 2022 og har lige siden været en stor succes. Selvom det er et færdigt franchisekoncept, så kræver det alligevel en kæmpe arbejdsindsats og fokus på det helt rigtige team, hvis man vil have succes, og det har Tommy Refshøj satset på fra starten. ”Det er vigtigt at have et hold, som både spiller godt sammen og har det godt sammen”, som han siger. Tommy er ikke oprindeligt fra Randers, men er kommet til byen med gå-på-mod, jysk arbejdsomhed og en tro på at klientellet i Randers passer ind i Pincho Nations koncept, og der må man sige, at han har ramt rigtigt.